9 Kasım 2013 Cumartesi

şekerpare



Malzemeler:

Hamuru İçin:
  • 2 yumurta (birinin sarısı üstü için ayrılır)
  • 1 çay fincanı pudra şekeri
  • 1 fiske tuz
  • yarım  paket margarin (yumuşak)
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un (yaklaşık 6 çay fincanı)
  • yarım çay bardağı irmik
Şerbeti İçin:
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • birkaç damla limon suyu
Yapılışı:


Önce şerbeti ocakta kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Bir kabın içerisinde margarin, sıvı yağ ve pudra şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice karıştırılır. Daha sonra yumurtalar ve bir fiske tuz eklenir. Un ve unun içine karıştırılmış karbonat ve vanilya ilave edilir. (Hamura acı bir tat vermemesi için karbonat un ile karıştırılmalı.) En son irmik eklenerek iyice yoğrulur. Hamur elle yuvarlanarak şekil verilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Fırından çıkınca sıcakken soğutulmuş şerbeti üzerine gezdirilir.



Diğer tatlı tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

  1. çiğdem hanım karbonat yerine kabartma kullanılabilinir mi kullanılırsa nekadar kullanılmalı

    YanıtlaSil
  2. tabiki kullanılabilir. Bu ölçü için 1 paket kullanmanız gerekir.

    YanıtlaSil