17 Ağustos 2013 Cumartesi

haşhaşlı ıslak kurabiye

Malzemeler:

Hamuru İçin :
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • yarım paket margarin (yumuşak)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un (yaklaşık 3.5 su bardağı)
Üstüne:
  • 1 yumurta akı
  • mavi haşhaş tohumu
Şerbeti İçin:
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
Yapılışı:

Bir kasede şeker ve su karıştırılarak şerbeti hazırlanır. Ocakta pişirilmez. Hamur malzemeleri sırasıyla bir kasede yoğrulur. Hamurdan parçalar koparılır. Elde yuvarlanır. Üstü önce yumurta akına sonra haşhaş tohumuna batırılır. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir. Fırından çıkınca kurabiye sıcakken soğutulmuş şerbeti üstüne dökülür.






Diğer kurabiye tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.























1 yorum:

  1. Harika olmuş,çok güzel tarifler paylaşıyorsunuz,ellerinize emeğinize sağlık...
    http://www.seftenyemektarifleri.com

    YanıtlaSil