20 Ağustos 2013 Salı

süleymaniye çorbası






Malzemeler: 
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek 
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ 
  • 1 çorba kaşığı tereyağı 
  • 1 soğan 
  • 1 diş sarımsak 
  • 1 havuç 
  • 1 kabak 
  • 1 patates 
  • 1 tutam  ıspanak veya pazı yaprağı  (kıyılmış) 
  • 1 çorba kaşığı un 
  • tuz
  • karabiber 
  • 1 su bardağı tavuk suyu 
  • 4 su bardağı su 
Köfte için: 

  • 150 gr. kıyma 
  • 1 çorba kaşığı un 
  • tuz
  • karabiber
  • kimyon 
Kızartmak İçin: 

  • sıvı yağ 
Yapılışı: 


Köfte malzemeleri yoğrulur, misket şeklinde köfteler yapılır ve az yağda kızartılır. Tencerede sıvı yağ ve tereyağı alınarak soğan ve sarımsak kavrulur. Un ilave edilerek kokusu çıkana kadar kavrulur. Küçük doğranmış veya rendelenmiş sebzeler, tuz ve karabiber eklenir. Yıkanmış mercimekte eklenerek biraz çevrilir. Su ve tavuk suyu katılarak sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Pişmesine yakın ıspanak eklenir. Blender ile pürüzsüz hale getirilir. Çorbaya en son kızarmış köfteler ilave edilir. 







Diğer çorba tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder