29 Ağustos 2013 Perşembe

zeytinyağlı barbunya


Malzemeler:
  • yarım kg. taze barbunya
  • 1 soğan (büyük)
  • 2 diş sarımsak
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 patates (orta boy)
  • 1 havuç
  • 1 domates (orta boy)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  •  tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 3 su bardağı su
Yapılışı:

Barbunya ayıklanır, yıkanır ve süzülür. Tencereye alınır ve üzerini geçecek kadar su ile 10 dk. kaynatılır ve suyu süzülür. Zeytinyağında önce soğan ve küp şeklinde doğranmış havuç kavrulur. Daha sonra  yine küp şeklinde doğranmış patatesler ve sarımsak ilave edilerek çevrilir. Salçalar ve küçük doğranmış domateslerde ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Barbunya, tuz, şeker ve su ilave edilerek pişirilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder