22 Ağustos 2013 Perşembe

çikolata soslu limonlu parfe

Sıcak yaz günleri için ideal, yapımı pratik, misafir sofralarınızda şık duracak  bir parfe.




Malzemeler: 
  • 1 yumurta akı 
  • yarım su bardağı pudra şekeri 
  • 1 poşet toz krem şanti 
  • 1  su bardağı süt 
  • 1 limon suyu ve 1 limon kabuğu rendesi 
  • 2 paket pötibör bisküvi (sade veya kakaolu)
Çikolata Sosu İçin
  • 1 çorba kaşığı un 
  • 1 çorba kaşığı kakao 
  • 3 çorba kaşığı şeker 
  • 1 su bardağı su veya
  • hazır çikolata sosu 
Üstüne: 
  • bütün fındık 
Yapılışı:

Yumurta akı ve pudra şekeri bir ​​kasede iyice çırpılır. Ayrı bir ​​yerde de toz krem şanti süt ile çırpılarak hazırlanır. Bu iki karışım birleştirilir. Üzerine limon suyu ve kabuğunun rendesi ilave edilir. Bisküvilerde ufalanarak eklenir ve karıştırılır. Strech film yayılmış kalıba dökülür. Buzdolabında birkaç saat soğutulduktan sonra üstüne çikolata sosu dökülür. Bütün fındık ile süslenir.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder