Tavuk Sote İçin:
- 500 gr. tavuk kuşbaşı
- 2 diş sarımsak
- 2 yeşil biber
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- tuz
- karabiber
- biraz sıcak su
- 4 adet patlıcan (közlenmiş)
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- tuz
- karabiber
- kekik
Tencereye önce sıvı yağ alınarak kızdırılır. Un 1 yada 2 dk. kadar kavrulur. Süt azar azar ilave edilir ve sürekli karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. En son közlenip ezilmiş patlıcanlar, tuz ve karabiber eklenerek ocaktan alınır. Ayrı yerde sıvı yağda önce halka halka doğranmış yeşil biberler ve tavuk etleri sotelenir. Sarımsak ve salça eklenir ve rengi değişene kadar çevrilir. Üstünü örtecek kadar sıcak su, tuz, karabiber ve kekik katılarak pişmeye bırakılır. Servis tabağına önce patlıcan beğendi daha sonra üzerine tavuk sote alınır.
Cok guzel gorunuyor!
YanıtlaSilteşekkür ederim
YanıtlaSil