18 Ağustos 2013 Pazar

tavuklu hünkar beğendi

Malzemeler:

Tavuk Sote İçin:

  • 500 gr. tavuk kuşbaşı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yeşil biber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
  • biraz sıcak su
Beğendi İçin:
  • 4 adet patlıcan (közlenmiş)
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • tuz 
  • karabiber
  • kekik
Yapılışı:


Tencereye önce sıvı yağ alınarak kızdırılır. Un 1 yada 2 dk. kadar kavrulur. Süt azar azar ilave edilir ve sürekli karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. En son közlenip ezilmiş patlıcanlar, tuz ve karabiber eklenerek ocaktan alınır. Ayrı yerde  sıvı yağda önce halka halka doğranmış yeşil biberler ve tavuk etleri sotelenir. Sarımsak ve salça eklenir ve rengi değişene kadar çevrilir. Üstünü örtecek kadar sıcak su, tuz, karabiber ve kekik katılarak pişmeye bırakılır. Servis tabağına önce patlıcan beğendi daha sonra üzerine tavuk sote alınır.


2 yorum: