16 Kasım 2013 Cumartesi

terbiyeli sebzeli sulu köfte




Malzemeler:

Köfte İçin:
  • 250 gr. kıyma
  • 1 soğan (küçük doğranmış)
  • 1 yumurta akı
  • yarım çay bardağı kırık pirinç
  • tuz
  • karabiber
  • maydanoz (kıyılmış)
Köfteleri Bulamak İçin:
  • un
Sebzeli Harcı İçin:
  • 1 havuç 
  • 2 patates
  • 1 kereviz (orta boy)
  • 5 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • tuz
Terbiye İçin:
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
Yapılışı:

Köfte malzemeleri yoğrulur. Elde yuvarlanarak küçük top şeklinde köfteler hazırlanır. Bir tepsiye yeteri kadar un konularak köfteler üzerine alınır ve  tepsi sallanır. Böylece köftelerin una bulanmaları sağlanır. Tencereye su ve sıvı yağ konulur. Bütün sebzeler küçük küpler halinde doğranır. Su kaynayınca önce havuç eklenir. Havuçlar yarı yumuşadığında kereviz ve köfteler ilave edilerek biraz daha pişirilir. En son patatesler ve tuz eklenir. Ayrı bir yerde terbiyesi hazırlanır. Bunun için yoğurt ve yumurta sarısı çırpılır. Yoğurdun kesilmemesi için yemeğin suyundan da birkaç kaşık alınarak terbiyeye karıştırılır. Bu sos en son yemeğin pişmesine 5 dk. kala  sürekli karıştırılarak yemeğe eklenir.










5 yorum:

  1. teşekkürler çiğdemciğim tarif bakınca güzel bir şeyler çıkıcqk gibi duruyor yapayım sana haber veririm...
    ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  2. 1/2 çay bardağı kırık pirinç demek yarım çay bardağı mı demek çiğdem hanımmm

    YanıtlaSil
  3. evet yarım çay bardağı ..ben denemenizi öneririm çünkü klasik sulu köfteden daha lezzetli oluyor içindeki sebzelerden ve terbiyesinden dolayı.
    sizinde şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun:)

    YanıtlaSil