9 Kasım 2013 Cumartesi

fırın makarna


Malzemeler:

  • yarım paket fırın makarna (kalın çubuk makarna)
  • tuz
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 6- 7 su bardağı su
  • 150 gr. beyaz peynir (ezilmiş)
  • maydanoz (kıyılmış)
  • karabiber
Beşamel Sos İçin:
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • tuz
  • karabiber
Üzeri İçin:
  • kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:


Makarna su, tuz ve sıvı yağ ile haşlanır ve süzülür. Beşamel sos hazırlanır. Bunun için sıvı yağ ile önce un kavrulur. Daha sonra süt, tuz ve karabiber eklenerek çırpma teliyle sürekli karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. Ocaktan alıp yumurta eklenerek çırpılır. Ayrı bir yerde de ezilmiş beyaz peynir ve kıyılmış maydanoz karıştırılır. Beşamel sosun birazı üstü için ayrılır. Haşlanıp süzülmüş makarna ile beşamel sos ve maydanozlu beyaz peynir karıştırılır. Yağlanmış fırın tepsisine dökülür. Üzerine ayrılan beşamel sos dökülür. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Kaşar peynirinin üzerinde sertleşmemesi için fırından çıkarmaya birkaç dakika kala eklenerek kızarınca fırından alınır.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder