3 Ocak 2014 Cuma

soslu karnıbahar kızartması

Malzemeler:
  • 1 küçük  karnıbahar
  • su 
  • tuz
  • birkaç damla limon suyu
Sosu İçin:
  • 1 şişe soda
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 4 - 5 çorba kaşığı un
Kızartmak İçin:
  • sıvı yağ 
Servis İçin:
  • sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:


Karnıbahar su, tuz ve limon suyu ile haşlanır. Daha sonra parçalara ayrılır. Sos için gerekli olan malzemeler bir kasede karıştırılıp,çırpılır. Karnıbaharlar bu sosa bulanarak kızartılır. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.






Diğer kızartma tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.

2 yorum: