4 Ocak 2014 Cumartesi

balparmak tatlısı

Hem hafif hemde son derece lezzetli bir tatlı bal parmak tatlısı. Dilerseniz üzerine badem, ceviz veya fındık koyarak dahada hoş görünmesini sağlayabilirsiniz. 



Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • yarım su bardağı şeker
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım paket margarin (yumuşak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 çorba kaşığı irmik
  • aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)
Üzeri İçin:
  • 1 su bardağı irmik
Şerbeti:
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • birkaç damla limon suyu
Yapılışı:


Önce şerbeti ocakta kaynatılır ve daha sonra soğumaya bırakılır. Hamur için gerekli olan malzemeler sırasıyla bir kasede karıştırılıp yoğrulur. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Elde uzatılarak oval şekil verilir.  Daha sonra irmik dökülmüş tabağın içinde her tarafı irmiğe bulanır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir. Tatlı sıcakken soğutulmuş şerbeti üzerine gezdirilir.
(Bu ölçüden 26 adet tatlı elde ediliyor.)



2 yorum:

  1. Balparmak'lar çok güzel görünüyorlar. Ellerinize sağlık, afiyet olsun :)

    YanıtlaSil