Malzemeler:
- 1 yumurta
- yarım su bardağı şeker
- yarım su bardağı sıvı yağ
- yarım paket margarin (yumuşak)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 çorba kaşığı irmik
- aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)
- 1 su bardağı irmik
- 2.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- birkaç damla limon suyu
Önce şerbeti ocakta kaynatılır ve daha sonra soğumaya bırakılır. Hamur için gerekli olan malzemeler sırasıyla bir kasede karıştırılıp yoğrulur. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Elde uzatılarak oval şekil verilir. Daha sonra irmik dökülmüş tabağın içinde her tarafı irmiğe bulanır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir. Tatlı sıcakken soğutulmuş şerbeti üzerine gezdirilir.
(Bu ölçüden 26 adet tatlı elde ediliyor.)
(Bu ölçüden 26 adet tatlı elde ediliyor.)
Balparmak'lar çok güzel görünüyorlar. Ellerinize sağlık, afiyet olsun :)
YanıtlaSilteşekkür ederim Rabia hanım güzel yorumunuz için:)
Sil