7 Temmuz 2014 Pazartesi

renkli drajeli lokumlar


Malzemeler:
  • 8 çorba kaşığı irmik
  • 8 çorba kaşığı şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 1 poşet krem şanti (toz halde)
Üzeri İçin:
  • hindistan cevizi
  • renkli drajeler
Çikolata Sosu İçin:
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tereyağı (veya margarin)
Yapılışı:


İrmik, şeker ve süt tencereye alınır. Ocakta sürekli karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. Ocaktan alınarak soğuyana kadar dinlendirilir. İyice soğuduktan sonra toz haldeki krem şanti eklenir ve iyice karıştırılır. Harçtan küçük parçalar alınır. Yuvarlanarak her tarafı hindistan cevizine bulanır. Çikolata sosu hazırlanana kadar biraz dolapta soğutulur. Çikolata sosu için un, şeker ve kakao karıştırıldıktan sonra üzerine yavaş yavaş su eklenir. Ocağa alınır ve kaynayana kadar pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra henüz sıcakken tereyağı eklenerek eriyene kadar karıştırılır. Çikolata sosu ilk sıcaklığı çıktıktan sonra irmik toplarının üzerine dökülür. Üzeri bonibon ile süslenir. Dolapta soğuduktan sonra servis yapılır.
(Bonibonlar uzun süre beklediğinde yumuşayacağı ve renkleri tatlının rengini değiştireceği için servisten hemen önce konulmalı.)




Dilerseniz çikolata sosu kullanmadan üzerilerine birer tane bonibon batırarakta servis yapabilirsiniz.



Çilekli lokum tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Çok şeker olmuşlar ellerine sağlık. Hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için. hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil