21 Temmuz 2014 Pazartesi

nişastalı poğaça



Malzemeler:

Hamuru İçin:
  • 1 yumurta akı
  • 1 paket instant kuru hamur mayası
  • 2 su bardağı ılık süt 
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı nişasta
  • aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
  • beyaz peynir
  • patates (haşlanmış)
  • maydanoz (kıyılmış)
Üzeri İçin:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:


Hamur için gerekli malzemeler bir kaba alınarak yoğrulur. İç harcı için beyaz peynir ve patates ezilir. İçine karabiber ve kıyılmış maydanoz eklenerek karıştırılır. Hamurdan parçalar koparılır. Elle bastırılarak çay tabağı büyüklüğünde açılır. İç harcı konulur ve şekil verilir. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder