9 Temmuz 2014 Çarşamba

mafiş tatlısı


Malzemeler:

Hamuru İçin:
  • 1 yumurta
  • yarım çay bardağı yoğurt
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • yarım çay bardağı su
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çorba kaşığı irmik
  • 1 çay kaşığı karbonat (veya yarım paket kabartma tozu)
  • aldığı kadar un 
Kızartmak İçin:
  • sıvı yağ
Şerbeti İçin:
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • birkaç damla limon suyu
Yapılışı:


Hamur için gerekli malzemelere bir kaba alınarak yoğrulur. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Unlanarak merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açılır. Hamur bıçakla kare kare kesilir. İki çapraz uç ortada birleştirilir. Diğer iki uçta aynı şekilde arka tarafta birleştirilir. Kızgın sıvı yağda iki tarafı da kızartılır. Hemen daha önce ocakta kaynatılarak pişirilmiş ve soğutulmuş şerbetin içine atılır.
(Tatlı kızartıldıktan bir süre sonra yumuşadığı için servise yakın kızartılması önerilir.)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder