3 Kasım 2013 Pazar

muhallebili milföy

Milföy ile yapılabilecek en lezzetli ve en pratik tatlı. Muhallebisini dilediğiniz hazır bir puding ile yapabileceğiniz gibi evde kendinizde hazırlayabilirsiniz.




Malzemeler:
  • 8- 10 adet milföy hamuru
Muhallebisi İçin:
  • 1 paket sakızlı muhallebi (veya dilediğiniz bir puding çeşidi)
  • 3 su bardağı süt 
  • yada muhallebiyi kendiniz hazırlamak için;
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı süt
Üzeri İçin:
  • pudra şekeri
Yapılışı:

Milföy hamurları ortadan ikiye kesilir. Yağlanmış  fırın tepsisine dizilerek önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarıp kabarana kadar pişirilir. Bu arada muhallebi için, toz haldeki muhallebi karışımı süt ile ocakta sürekli karıştırılarak kaynayana kadar pişirilip, soğumaya bırakılır. Fırından çıktıktan sonra kabaran milföyler ortadan ikiye ayrılır. Ara kata soğumuş muhallebisi sürülerek diğer parçası üzerine kapatılır. Üzerlerine pudra şekeri serpilir.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder