29 Kasım 2013 Cuma

kuru fasulye parfesi

Kuru fasulye ile parfe yapmak düşüncesi ilginç gelebilir ama söylenilmediği takdirde bu parfenin içinde fasulye olduğunu anlaşılmıyor. Kolayca hazırlanmasının yanında kısa sürede  son derece lezzetli bir pasta elde etmiş oluyorsunuz.




Malzemeler:
  • 1 su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 1 poşet toz krem şanti
  • yarım portakal kabuğu rendesi
  • yarım çay bardağı damla çikolata
  • yarım çay bardağı fındık (dövülmüş)
  • 1 paket pötibör bisküvi (kakaolu)
Üstü İçin:
  • hindistan cevizi
  • veya çikolata sosu
Yapılışı:


Haşlanmış kuru fasulye ve şeker robota konularak iyice çekilip pürüzsüz hale getirilir ve bir kaseye alınır. İçine süt ile çırpılarak hazırlanmış krem şanti ve diğer malzemeler eklenir. En son iyice ufalanmış bisküviler eklenir. Kaşık ile karıştırılır. Kek kalıbına veya tepsiye dökülür. Dolapta iyice soğuduktan sonra üstü süslenerek servis yapılır.




Diğer parfe tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.



4 yorum:

  1. nohutla yapsak olur muu

    YanıtlaSil
  2. SULU KÖFTENİN TERBİYESİ İÇİN YOĞURT EKŞİ OLSA TADI BOZULUR MU

    YanıtlaSil