Malzemeler:
Hamuru İçin:
- 1 yumurta akı
- 1 çay bardağı süt
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 125 gr. margarin (yumuşak)
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- aldığı kadar un
- 2 demet pazı (yada ıspanak)
- 1 soğan
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- karabiber
- 100 gr. beyaz peynir
- 1 yumurta sarısı
- susam
Hamur malzemeleri sırasıyla bir kaseye alınarak yoğrulur. Yaklaşık bir saat hamur kabarana kadar mayalanmaya bırakılır. Bu arada içi hazırlanır. Yıkanıp kıyılmış pazı küçük doğranmış soğan ile sıvı yağda kavrulur. Tuz, şeker ve karabiber eklenerek ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. İçine ezilmiş beyaz peynir eklenir. Hamurdan parçalar koparılır. Pazılı iç konularak kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Bol susam serpilerek önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Diğer poğaça tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.
elıne sağlık pazılı değısık geldı bana
YanıtlaSilteşekkür ederim Selma hanım. tadı ıspanaklı poğaçaya benziyor
YanıtlaSilYarım paket margarin. 250 gr olan margarinin yarisimi? ? Çünkü değişik paketler var :)
YanıtlaSilevet 250 gr. olan margarinin yarısı .( ben kase margarin kullanmayı tercih ediyorum.)
Sil