27 Ekim 2013 Pazar

zeytinyağlı domates ve patlıcan dolması




Malzemeler:
  • 6 adet domates
  • 2 adet patlıcan
  • su
  • zeytinyağı
İçi İçin:
  • 2 soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • tuz
  • karabiber
  • yenibahar
  • kuru nane
  • taze nane (kıyılmış)
  • maydanoz (kıyılmış)
  • zeytinyağı
  • yarım su bardağı su
Yapılışı:

Domatesler yıkanır ve üst kısımları kapak şeklinde koparılmadan kesilir. Patlıcanlarda yıkanarak soyulmadan ortadan ikiye kesilir. Hem domateslerin hemde patlıcanların içleri çıkarılır. Zeytinyağı ile küçük doğranmış soğan kavrulur. Daha sonra yıkanıp süzülmüş pirinç eklenerek kavrulmaya devam edilir. Su eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir. Ocaktan alınarak tuz, baharatlar, dolmalık fıstık, kuş üzümü, kıyılmış maydanoz ve taze nane eklenerek karıştırılır. Domates ve patlıcanların içi bu harç ile doldurulur. Üzerlerine birer dilim domates konularak tencereye dizilir. Üzerlerine su ve zeytinyağı karışımı dökülür. Ocakta kapağı kapalı olarak pişirilir. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder