17 Ekim 2013 Perşembe

soslu fırın patates

Et yemeklerinin yanında servis yapılabilen güzel bir garnitür.



Malzemeler:
  • 6 adet patates
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1- 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • tuz
  • karabiber
  • kimyon
  • kırmızı toz biber
  • pul biber
  • kekik
  • köri
  • biraz su (yaklaşık yarım su bardağı)
Üzeri İçin:
  • kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:


Bir kasede salçalar, sıvı yağ, sarımsak, tuz ve baharatlar karıştırılır. Su ilavesi ile sos iyice karıştırılıp akıcı hale getirilir. Elma dilimi şeklinde kesilmiş patatesler bu sosun içinde biraz bekletildikten sonra yağlanmış fırın tepsisine sosuyla birlikte alınır. Fırında pişirilir. Pişmesine yakın kaşar peyniri rendesi serpilerek fırından alınır. (Sıcakken servis yapılması önerilir.)



4 yorum:

  1. Çiğdemcim ellerine sağlık,nefis görünüyor..afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  2. canım.ellerıne saglık..bende sayfama beklerım...gecmıs bayramın mübarek olsunsevgıler...

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim..sık sık ziyaretine geliyorum:)..seninde bayramın kutlu olsun:)

    YanıtlaSil