Malzemeler:
- 6 patates (haşlanmış)
- tuz
- karabiber
- 100 gr. kıyma
- 1 soğan
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- tuz
- karabiber
- 1 kase yoğurt
- 1- 2 diş sarımsak
- tuz
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- biraz su
- kırmızı toz biber
- pul biber
- kuru nane
Haşlanmış patatesler küp küp doğranır. Tuz ve karabiber serpilerek bir servis tabağına alınır. Sıvı yağda önce soğan ve yeşil biberler kavrulur. Kıyma ve daha sonrada salça ilave edilir. Tuz ve karabiber eklenerek ocaktan alınır. Patateslerin üzerine önce kavrulmuş kıymalı harç daha sonrada sarımsaklı yoğurt dökülür. En son ocakta sıvı yağda kavrulmuş salça ve baharatlar üstüne gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder