13 Ekim 2013 Pazar

mantarlı zeytinli tavuk



Malzemeler:
  • 1 tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 250 gr. mantar (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 çarliston biber (halka halka doğranmış)
  • 5 - 6 dal pazı (veya ıspanak) (kıyılmış)
  • 1 domates (küp küp doğranmış)
  • biraz biberli yeşil zeytin
  • 1 çorba kaşığı krem peynir
  • tuz
  • karabiber
  • köri
Yapılışı:

Sıvı yağ ile önce biberler ve tavuk etleri kavrulur. Daha sonra mantarlar ve sarımsak eklenerek kavrulmaya devam edilir. Mantarlar suyunu çekince pazı, domates tuz, karabiber ve köri ilave edilir ve kavrulur. Ocaktan almaya yakın krem peynir eklenir, iyice karıştırılarak ocaktan alınır. En son halka doğranmış zeytinler eklenerek servis yapılır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder