Hem yemek olarak hemde çay saatlerinde salata olarak servis yapılabilen bir tarif. Ayrıca sarımsaklı yoğurt ve üzerindeki salçalı sos bir arada olunca tadı mantıyı anımsattığı için bu tarife kolay mantıda diyebiliriz.
Malzemeler:
- yarım paket makarna
- su (haşlamak için)
- tuz
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 büyük kase yoğurt
- 1 yada 2 diş sarımsak
- tuz
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- kırmızı toz biber
- pul biber
- kuru nane
Makarna su, tuz ve sıvı yağ ilavesi ile haşlanır ve süzülür. Bir kasede yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuz çırpılır. Makarnanın üzerine dökülür. En son ocakta sıvı yağ, salça ve baharatlar karıştırılarak kavrulur. En üste bu salçalı sos gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder