Malzemeler:
- 4 yada 5 kabak
- 1 soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 yeşil biber (halka halka doğranmış )
- 2 domates (küp küp doğranmış)
- 2 çorba kaşığı pirinç
- 2 çay kaşığı şeker
- tuz
- karabiber
- kuru nane
- zeytinyağı
- su
Süslemek İçin:
- maydanoz yada dereotu
Kabakların kabukları temizlenir ve iri küpler halinde doğranır. Zeytinyağı ile önce soğan kavrulur. Daha sonra sarımsak ve biberler eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Kabaklar ve domates ilave edilerek biraz çevrilir. En son pirinç, şeker, tuz, baharatlar ve su ilave edilerek pişirilir. Piştikten sonra üstü maydanoz yada dereotu ile süslenir.
Çiğdemcim en sevdiğim lezzetlerden,nefis olmuş ellerine sağlık..
YanıtlaSilçok teşekkür ederim Nursen hanım güzel yorumunuz için
YanıtlaSil