Malzemeler:
- 500 gr. hamsi
- 1 soğan
- 1 yada 2 domates
- yeşil biber
- yarım limon
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- tuz
- karabiber
- biraz su
Yapılışı:
Hamsilerin kılçıkları temizlenir ve yıkanır. Soğanlar piyazlık doğranır. Tencereye önce hamsiler bir sıra yan yana dizilir. Üzerine soğanlar yayılır. Tekrar hamsiler üzerine dizilir. Üzeri domates, yeşil biber ve limon dilimleriyle süslenir. Tuz ve karabiber serpilir. Sıvı yağ ve çok az su gezdirilerek kapağı kapalı pişirilir.
çiğdemciğim kabakla yapılan basit fazla pahalı olmayan denediğin yaptığın bir çorba tarifi ve kabak yemeği koya mısın..
YanıtlaSilkabak cacığı tarifinde güzel..
ellerinesağlık:).......
balığın küçüğü ama en lezzetlisi eline sağlık canım süper olmuş. not kelime doğrulatma yı kaldırırsanız daha çok yorum alırsınız
YanıtlaSilteşekkür ederim. isteğiniz üzerine zeytinyağlı kabak yemeği yayınladım
YanıtlaSil