20 Kasım 2013 Çarşamba

hamsi buğulama



Malzemeler:

  • 500 gr. hamsi
  • 1 soğan
  • 1 yada 2 domates
  • yeşil biber
  • yarım limon
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
  • biraz su

Yapılışı:


Hamsilerin kılçıkları temizlenir ve yıkanır. Soğanlar piyazlık doğranır. Tencereye önce hamsiler bir sıra  yan yana dizilir. Üzerine soğanlar yayılır. Tekrar hamsiler üzerine dizilir. Üzeri domates, yeşil biber ve limon dilimleriyle süslenir. Tuz ve karabiber serpilir. Sıvı yağ ve çok az su gezdirilerek kapağı kapalı pişirilir.




3 yorum:

  1. çiğdemciğim kabakla yapılan basit fazla pahalı olmayan denediğin yaptığın bir çorba tarifi ve kabak yemeği koya mısın..
    kabak cacığı tarifinde güzel..
    ellerinesağlık:).......

    YanıtlaSil
  2. balığın küçüğü ama en lezzetlisi eline sağlık canım süper olmuş. not kelime doğrulatma yı kaldırırsanız daha çok yorum alırsınız

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim. isteğiniz üzerine zeytinyağlı kabak yemeği yayınladım

    YanıtlaSil