17 Kasım 2013 Pazar

portakallı ve mandalinalı kereviz

Bu görüntüsüyle enginarı anımsatsa da kerevizin bu şekilde sunumunu seviyorum. Ayrıca içine konulan portakal ve mandalina suyuda  yemeğin daha lezzetli olmasını sağlıyor.


Malzemeler:
  • 2 adet kereviz
  • 1 soğan (küçük doğranmış)
  • 1 havuç 
  • 1 patates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 portakal suyu
  • 2 mandalina suyu
  • biraz limon suyu
  • tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • yeteri kadar su
Süslemek İçin:
  • maydanoz
Yapılışı:


Önce sıvı yağda soğan kavrulur. Şeker eklenir. Küp küp doğranmış havuç, patates ve bezelye ayrı bir yerde haşlanır ve süzülür. Haşlanmış olan sebzeler kavrulmuş olan soğana eklenerek biraz çevrilir. Tuzu eklenir. Kerevizler yuvarlak şekilde enlemesine üçe kesilir. Harcı üzerine konulur. Portakal, mandalina, limon suyu ve su üzerine gezdirilir .Kapağı kapalı olarak pişirilir. Piştikten sonra maydanoz ile süslenir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder