7 Aralık 2013 Cumartesi

fellah köftesi



Malzemeler:

Köfte İçin:
  • 1 su bardağı ince bulgur (köftelik)
  • sıcak su (bulguru ıslatmak için)
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 5 çorba kaşığı un
  • tuz
Haşlamak İçin:
  • yeteri kadar su
  • tuz
Sosu İçin:
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 soğan (küçük doğranmış)
  • 1- 2 diş sarımsak
  • 3 yeşil biber halka halka doğranmış)
  • 2 domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber
  • 2 çay bardağı su
Yapılışı:


Önce ince bulgur üzerini örtecek kadar sıcak su ile ıslatılır. Kapağı kapatılarak suyunu çekmesi beklenir. Suyunu çektikten sonra köfte için gerekli olan malzemeler eklenerek yoğrulur. Köfteden küçük parçalar alınır ve el ıslatılarak yuvarlanır. Parmak ile ortaları çukurlaştırılır. Tencereye yeteri kadar su konulur. Kaynayınca tuz atılır ve köfteler içine eklenerek haşlanır. Bu arada sosu hazırlanır. Sıvı yağ ile önce soğan, yeşil biberler ve sarımsak kavrulur. Daha sonra diğer malzemeler sırasıyla ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.  En son sıcak su katılarak kaynatılır. Servis tabağına önce köfteler alınır. Üzerine sosu dökülür. 





Diğer köfte tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder