28 Aralık 2013 Cumartesi

elmalı havuçlu kurabiye



Malzemeler:

Hamuru İçin:
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gr. margarin (yumuşak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3.5 su bardağı un
İç Harcı İçin:
  • 3 elma rendesi
  • 2 havuç  rendesi
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • ceviz (dövülmüş)
Üzeri İçin:
  • pudra şekeri
Yapılışı:

Önce havuç ve şeker ocakta  havuç biraz yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra elma eklenerek pişirilmeye devam edilir. Elma ve havuç iyice yumuşayınca ocaktan alınarak tarçın ve ceviz ilave edilerek karıştırılır. Hamur için gerekli olan malzemeler yoğrulur. Hamurdan küçük parçalar koparılarak elle bastırılır ve çay tabağı büyüklüğünde açılır. İçi konur. Poğaça şeklinde kapatılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 180 dereceli fırında pişirilir. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri elenir.







Diğer kurabiye tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.



2 yorum: