12 Aralık 2013 Perşembe

patlıcanlı pilav



Malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 soğan (küçük doğranmış)
  • 3 patlıcan 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 domates rendesi
  • 1 çay kaşığı şeker
  • tuz
  • karabiber

Yapılışı:


Patlıcanlar alacalı soyulur. Küp küp doğranarak üzerilerine kararmaması için tuz serpilir ve  bekletilir. Sıvı yağ  ve tereyağı tencereye alınarak önce küp küp doğranmış patlıcanlar kavrulur. Daha sonra üzerine soğan eklenerek kavrulmaya devam edilir. Yıkanmış, süzülmüş pirinç ve şeker ilavesi ile hepsi birlikte çevrilir. Salçalar ve domates rendesi katılır. Hepsi kavrulduğunda su, tuz ve karabiber ilavesi ile pişirilir.






Diğer pilav tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder