Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 soğan (küçük doğranmış)
- 3 patlıcan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- yarım tatlı kaşığı biber salçası
- 2 domates rendesi
- 1 çay kaşığı şeker
- tuz
- karabiber
Patlıcanlar alacalı soyulur. Küp küp doğranarak üzerilerine kararmaması için tuz serpilir ve bekletilir. Sıvı yağ ve tereyağı tencereye alınarak önce küp küp doğranmış patlıcanlar kavrulur. Daha sonra üzerine soğan eklenerek kavrulmaya devam edilir. Yıkanmış, süzülmüş pirinç ve şeker ilavesi ile hepsi birlikte çevrilir. Salçalar ve domates rendesi katılır. Hepsi kavrulduğunda su, tuz ve karabiber ilavesi ile pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder