Malzemeler:
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 1 soğan
- 1 havuç rendesi
- 1 kapya biber (kırmızı biber)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 domates rendesi
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı su
- tuz
- karabiber
Sıvı yağ ile önce soğan ve havuç rendesi kavrulur. Havuçlar yumuşayınca ince doğranmış kapya biber eklenerek biraz daha kavrulur. Daha sonra tereyağı, salçalar, domates rendesi ve arpa şehriyede eklenerek kavrulmaya devam edilir. En son su, tuz ve karabiber eklenerek pişirilir.
Diğer pilav tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.
Pilav nefis olmuş. Elinize sağlık. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim.sevgiler :)
YanıtlaSil