15 Aralık 2013 Pazar

açma



Malzemeler:

Hamuru İçin:
  • 2 yumurta (birinin sarısı üstü için ayrılır)
  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı margarin (yumuşak)
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket instant kuru hamur mayası (veya yaş maya)
  • aldığı kadar un
Arası İçin:
  • margarin
Üstü İçin:
  • 1 yumurta sarısı
  • çörek otu
Yapılışı:


Bütün malzemeler bir kasede yoğrulur. Mayalanması için sıcak bir ortamda üstü örtülerek yaklaşık bir saat kabarana kadar bekletilir. Hamurdan parçalar koparılır. Elle bastırılarak çay tabağı büyüklüğünde açılır. Her birinin üzerine 1 çay kaşığı  yumuşak margarin sürülür. Rulo şeklinde kapatılarak biraz uzatılır. Etrafında bükülerek simit şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.






Diğer hamur işi tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.



6 yorum:

  1. Nasil da guzel puf puf olmuslar. Uzun zamandir yapmamistim. En kisa zamanda yapmaliyim. Canim cekti simdi :) Harika olmus. Eline saglik. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim..bende uzun zamandır yapmıyordum.özlemişim bu tadı :)
    sizinde şimdiden ellerinize sağlık vede kolay gelsin..sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. tepsi mayası yapıyomusun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her zaman yapmıyorum. vaktiniz varsa ve yaparsanız daha iyi olur.

      Sil