22 Nisan 2014 Salı

samanyolu kebabı


Malzemeler:
  • 2 havuç rendesi
  • 2 kabak rendesi
  • 2 patates rendesi
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
  • birkaç dal dereotu (kıyılmış)
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
Harcı İçin:
  • 1 soğan
  • 250 gr. kıyma
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • tuz
  • karabiber
  • kekik
  • kırmızı toz biber
Süslemek İçin:
  • dereotu
  • pul biber
  • domates dilimleri
Yapılışı:

Sıvı yağ ile önce havuç rendesi kavrulur. Daha sonra kabak ve patates rendesi ilave edilerek sebzeler yumuşayana kadar kavrulmaya devam edilir. Tuz ve karabiber katılarak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuduğunda dereotu ve sarımsaklı yoğurt eklenerek karıştırılır. Ayrı bir yerde sıvı yağ ile ilk önce küçük küçük doğranmış soğan kavrulur. Daha sonra sırasıyla kıyma, salçalar, tuz ve baharatlar eklenerek ocaktan alınır. Servis tabağına önce kavrulmuş sebzeler alınır. Ortası  havuz gibi açılır ve bu açılan yere kavrulmuş kıyma konulur. Üzeri dereotu, pul biber ve domates dilimleri ile süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder