18 Nisan 2014 Cuma

meyaneli kabak




Malzemeler:
  • 3 orta boy kabak
  • su (haşlamak için)
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • yarım demek dereotu (kıyılmış)
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • tuz
Sosu İçin:
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • kırmızı toz biber
  • kuru nane
Yapılışı:

Kabakların kabukları hafifçe kazınır. Kuşbaşı doğranarak su ve tuz ile haşlanır ve süzülür. Ayrı bir yerde sıvı yağ ve tereyağı ile un çok yakılmadan 1 - 2 dk. kavrulur. Kabaklar soğuduğunda bu kavrulmuş un ve dereotu kabaklarla karıştırılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve salçalı sos gezdirilir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder