11 Nisan 2014 Cuma

yeşil mercimekli kabak yemeği




Malzemeler:
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 büyük kabak (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 havuç (küp küp doğranmış)
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 domates rendesi
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
  • 2.5  su bardağı su

Yapılışı:


Sıvı yağda önce soğan ve sarımsak kavrulur. Daha sonra havuçlar ve kabaklarda eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Salçalar, domates rendesi, tuz ve karabiber ilave edilip biraz kavrulduktan sonra suyu katılır. Kaynamaya başlayınca haşlanmış ve süzülmüş olan yeşil mercimekler eklenerek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.






2 yorum:

  1. kırmızı mercimek olsa olmaz mı ?
    çiğdem hanım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kırmızı mercimekle hiç denemedim. o yüzden nasıl olur bilemiyorum

      Sil