21 Nisan 2014 Pazartesi

patatesli poğaça

Malzemeler:

Hamuru İçin:

  • 1 yumurta akı
  • yarım paket yaş maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 50 gr. margarin (yumuşak)
  • 1 su bardağı ılık süt (veya su)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • tuz
  • aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
  • 1 soğan
  • 4 - 5 adet patates (haşlanmış)
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı toz biber
  • kekik
  • 2 - 3 çorba kaşığı sıvı yağ
Üzeri İçin:
  • 1  yumurta sarısı
Yapılışı:


Yoğurma kabına biraz un alınır. Ortası havuz gibi açılır. İçine maya, süt ve şeker konularak maya elle iyice ezilir. Daha sonra diğer malzemelerde ilave edilerek hamur yoğrulur. Üstü örtülerek yaklaşık bir saat mayalanması için dinlenmeye bırakılır. Bu sırada içi hazırlanır. Önce sıvı yağ ile küçük doğranmış soğanlar kavrulur. Daha sonra salçalar, küp küp doğranmış patatesler, tuz ve baharatlar ilave edilerek biraz çevrilir ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Hamurdan parçalar koparılarak elle bastırılarak çay tabağı büyüklüğünde açılır. İçi konularak yuvarlanarak kapatılır.Üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder