8 Nisan 2014 Salı

pekmezli üzümlü kurabiye


Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı margarin (yumuşak)
  • 2 çorba kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı siyah kuru üzüm (çekirdekleri çıkarılmış)
  • yarım çay bardağı sultan üzümü
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı tam buğday unu
  • aldığı kadar buğday unu 
Yapılışı:


Hamur için gerekli olan bütün malzemeler sırasıyla yoğurma kabına alınarak yoğrulur. Hamurdan cevizden daha büyük parçalar koparılarak yuvarlanır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında fırında pişirilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder