16 Nisan 2014 Çarşamba

pancar turşusu



Malzemeler:
  • 5 adet pancar
  • 1 çay bardağı sirke
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • su
Yapılışı:


Pancarın sap ve kök kısımları temizlendikten sonra yıkanır. Kabuklu halde bir tencereye alınır. Üzerine  çıkacak kadar su ilavesi ile haşlanır. Biraz  yumuşadığında ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Kabukları soyulur ve dilimlenir. Pancar dilimleri kavanoza alınır. Ayrı bir kasede sirke, doğranmış sarımsak, tuz ve pancarların haşlama suyundan 1 bardak alınarak karıştırılır. Bu karışım kavanozdaki pancarların üzerine dökülür. Kapağı kapatılarak buzdolabında dinlendirilir. Ertesi gün servise hazırdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder