1 Nisan 2014 Salı

ıspanaklı sac böreği





Malzemeler:

Hamuru İçin:
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • yarım paket toz maya
  • aldığı kadar un
  • 1 su bardağı ılık su

İç Harcı İçin:
  • yarım kg ıspanak (veya pazı)
  • 1 soğan
  • 100 gr. beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı şeker
  • tuz
  • karabiber
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Üzeri İçin:
  • tereyağı
Yapılışı:


İlk önce iç hamuru hazırlanır. Bunun için gerekli malzemeler sırasıyla bir kaba alınarak yoğrulur. Hamurun üzeri örtülerek yaklaşık 1 saat mayalanması için dinlenmeye bırakılır. Bu arada içi hazırlanır. Sıvı yağ ile soğan ve daha sonra kıyılmış ıspanaklar kavrulur. Şeker, tuz  ve karabiber ilave edilerek ocaktan alınır. Ilınınca ufalanmış beyaz peynir eklenerek karıştırılır. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparılarak unlanarak merdane ile açılır. Açılan hamurun yarısına ıspanaklı iç konur. Hamurun diğer yarısı üzerine kapatılarak açılmaması için uçlarına bastırılır. Teflon tava ocakta yağ sürülmeden ısıtılır. Hazırlanan börekler üzerine alınarak iki tarafıda pişirilir. Pişen böreklerin üzerine henüz sıcakken tereyağı sürüldükten sonra servis yapılır.





2 yorum: