7 Nisan 2014 Pazartesi

zeytinyağlı mantar


Malzemeler:

  • yarım kg. mantar
  • biraz limon suyu
  • 2 orta boy soğan
  • 2 yeşil biber
  • 1 adet kapya biber (kırmızı biber)
  • 1- 2 diş sarımsak
  • 1 orta boy domates
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı şeker
  • tuz
  • karabiber

Yapılışı:


Mantarlar büyüklüğüne göre dörde yada altıya kesilir. Kararmamaları için üzerilerine biraz limon suyu sıkılır ve bir kenarda bekletilir. Zeytinyağ ile piyazlık doğranmış soğanlar kavrulur. Daha sonra ince ince doğranmış yeşil ve kapya biber eklenir. Mantarlarda eklenerek kavrulmaya devam edilir. Küçük küçük doğranmış sarımsak, küp küp doğranmış domates, şeker,  tuz ve karabiber eklenerek mantar suyunu çekinceye kadar pişirilir.



2 yorum:

  1. Hiç bir zaman yok diyemiyeceğim bir lezzet,ellerine sağlık...Çiğdemcim..

    YanıtlaSil