10 Temmuz 2014 Perşembe

domatesli patlıcan salatası


Malzemeler:
  • 3 patlıcan
  • yeteri kadar su
  • tuz
Sosu İçin:
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yeşil biber
  • 3 - 4 adet domates
  • tuz
  • karabiber
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
Servis İçin:
  • sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:


Patlıcanlar alacalı soyulur ve kuşbaşı doğranır. Tencereye alınır. Üzerine yeteri kadar su ve tuz konularak haşlanır daha sonra süzülür. Ayrı yerde sosu hazırlanır. Sıvı yağda önce küçük doğranmış soğanlar kavrulur. Halka halka doğranmış biberler eklenerek biraz daha kavrulur. Daha sonra küçük doğranmış veya ezilmiş sarımsaklar, iri küpler halinde doğranmış domatesler, tuz ve karabiber eklenir. Patlıcanlar servis tabağına alınır. Hazırlanan bu sos üzerine dökülür. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder