8 Temmuz 2014 Salı

tavuklu bulgur pilavı


Malzemeler:

  • 1.5 su bardağı pilavlık bulgur
  • yarım çay bardağı tel şehriye
  • 1 - 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 tane tavuk but (haşlanmış)
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • tuz
  • 3.5 su bardağı tavuk suyu
Yapılışı:


Sıvı yağ ile önce tel şehriyeler yakılmadan rengi değişene kadar kavrulur. Yıkanıp süzülmüş bulgur, tereyağı ve sarımsakta ilave edilerek biraz daha kavrulur. Daha sonra tavuk suyu ve tuz katılarak kaynamaya bırakılır. Suyunu çektikten sonra küçük küçük parçalanmış tavuk eti de eklenerek bir iki kez karıştırılıp ocaktan alınır.
(Su miktarını bulgurun cinsine göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz.)





Domatesli bulgur pilavı tarifime buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder