Malzemeler:
Köfte İçin:
- 250 gr. kıyma
- 1 soğan (küçük doğranmış)
- 1 yumurta akı
- yarım çay bardağı kırık pirinç
- tuz
- karabiber
- maydanoz (kıyılmış)
- un
- 1 havuç
- 2 patates
- 1 kereviz (orta boy)
- 5 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- tuz
- 4 çorba kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
Köfte malzemeleri yoğrulur. Elde yuvarlanarak küçük top şeklinde köfteler hazırlanır. Bir tepsiye yeteri kadar un konularak köfteler üzerine alınır ve tepsi sallanır. Böylece köftelerin una bulanmaları sağlanır. Tencereye su ve sıvı yağ konulur. Bütün sebzeler küçük küpler halinde doğranır. Su kaynayınca önce havuç eklenir. Havuçlar yarı yumuşadığında kereviz ve köfteler ilave edilerek biraz daha pişirilir. En son patatesler ve tuz eklenir. Ayrı bir yerde terbiyesi hazırlanır. Bunun için yoğurt ve yumurta sarısı çırpılır. Yoğurdun kesilmemesi için yemeğin suyundan da birkaç kaşık alınarak terbiyeye karıştırılır. Bu sos en son yemeğin pişmesine 5 dk. kala sürekli karıştırılarak yemeğe eklenir.
teşekkürler çiğdemciğim tarif bakınca güzel bir şeyler çıkıcqk gibi duruyor yapayım sana haber veririm...
YanıtlaSilellerine sağlık....
1/2 çay bardağı kırık pirinç demek yarım çay bardağı mı demek çiğdem hanımmm
YanıtlaSilevet yarım çay bardağı ..ben denemenizi öneririm çünkü klasik sulu köfteden daha lezzetli oluyor içindeki sebzelerden ve terbiyesinden dolayı.
YanıtlaSilsizinde şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun:)
Iyi bir site teşekkürler.
YanıtlaSilteşekkür ederim ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için
Sil