Malzemeler:
- yarım paket makarna
- yeteri kadar su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 adet tavuk pirzola (kuşbaşı)
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- yarım çay kaşığı köri
- 1 diş sarımsak
- kekik
- tuz
- 1 paket krema
- 1 çorba kaşığı krem peynir
Makarna su, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ile haşlanır ve süzülür. Ayrı bir yerde sosu hazırlanır: Sıvı yağda önce tavuk kuşbaşı ve köri kavrulur. Sarımsak, tuz ve kekik eklenir. Tavuk kavrulunca krema ve en son krem peynir ilave edilerek koyulaşmaya başlayınca ocaktan alınır. Bu sos haşlanmış ve süzülmüş olan makarna ile karıştırılır.
Diğer makarna tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder