31 Ağustos 2013 Cumartesi

püreli kebap






Malzemeler:

 Kebap İçin:
  • 500 gr. dana kuşbaşı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 soğan (orta boy)
  • 4 sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2  orta boy domates püresi
  • tuz
  • karabiber
  • su
Püre İçin:
  • 6 adet orta boy patates (haşlanmış)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • tuz
  • karabiber
Yapılışı:

Etler tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar su ile yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir. Daha sonra tencereye sıvıyağ,  piyazlık doğranmış soğanlar, halka halka kesilmiş sivri biberler ilave edilerek kavrulur. Salçalar, domates rendesi, tuz ve karabiber eklenir ve pişirilir. Bu arada püre hazırlanır. Haşlanıp ezilmiş patates, tereyağı ve süt ocağa alınarak biraz koyulaşana kadar karıştırılır. Tuz ve karabiber eklenerek ocaktan alınır. Servis tabağına önce patates püresi daha sonra üzerine tas kebabı konularak servis yapılır.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder