26 Ağustos 2013 Pazartesi

fasulye diblesi


Malzemeler:
  • yarım kg. taze fasulye
  • 1 soğan
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 domates rendesi
  • yarım su bardağı pirinç
  • tuz
  • 1.5 su bardağı su
Yapılışı:


Taze fasulye iki parmak genişliğinde kesilir. Sıvı yağda önce soğan kavrulur. Daha sonra domates rendesi ilave edilir ve kavrulur. Taze fasulyelerde eklenerek biraz çevrilir. Yarım su bardağı su ilave edilir. Suyunu çekince yıkanıp süzülmüş pirinç eklenir ve 1 su bardağı su ilavesiyle yumuşayana kadar pişirilir.





2 yorum:

  1. Merhabalar,
    Bloğun hayırlı olsun canım. Artık ben de takipçinim. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. merhaba,çok teşekkür ederim.Bende sizin takipçinizim.Görüşmek dileğiyle sevgiler :)

    YanıtlaSil