17 Ağustos 2013 Cumartesi

kolay çerkez tavuğu



Malzemeler:
  • 4 dilim bayat ekmek
  • 1 diş sarımsak (dövülmüş)
  • 1 tane tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı tavuk suyu
  • yarım çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı ceviz içi (iri dövülmüş)
Üzeri İçin:
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:


Tavuk haşlanır ve piştikten sonra elle didiklenir. Bayat ekmek içi bir ​​kaseye ufalanır. Üzerine dövülmüş sarımsak, tavuk suyu ve süt eklenip hepsi karıştırılır. En son tavuk ve cevizde bu malzemelerle iyice karıştırılır. Servis tabağına alınır. Sıvı yağ ve kırmızı toz biber kızdırılır ve tabağın üzerine dökülür. 





2 yorum:

  1. ellerinize sağlık mükemmel gözüküyor.. tadı da öyledir.
    bu da benim çerkez tavuğu tarifim :)

    YanıtlaSil