21 Ağustos 2013 Çarşamba

domatesli bulgur pilavı




Malzemeler:
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı su
  • 1 büyük soğan
  • 1 büyük domates rendesi
  • 2- 3 adet çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • tuz
  • karabiber
  • kuru nane
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
  • kuru nane
  • pul biber
Yapılışı:


Bulgur yıkanır, süzülür ve kenara alınarak bekletilir. Sıvı yağ  ve tereyağında önce soğanlar sonra halka halka doğranmış biberler tencereye alınarak sotelenir. Soğanların ve biberlerin renkleri değişince bulgur eklenerek biraz kavrulur. Domates ve biber salçası tencere ilave edilir ve karıştırılır. Salça kavrulunca, domates rendesi eklenerek karıştırmaya devam edilir. Tuz, karabiber, kuru nane ve ardından sıcak su ilave edilerek kısık ateşte  suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakılır. Dinlendirildikten sonra üzerine kuru nane ve dilerseniz pul biber serpilerek servis yapılır.
(Su miktarını bulgurun cinsine göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz.)






Diğer pilav tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.

3 yorum:

  1. biber salçasınınnezaman katıcaz göremedim

    YanıtlaSil
  2. domates salçasıyla biber salçasını aynı anda katabilirsiniz

    YanıtlaSil
  3. eğer biber salçası kullanmıyorsanız sadece domates salçası katabilirsiniz.
    ben biber salçası yemeklere güzel bir renk ve lezzet verdiği için kullanmayı tercih ediyorum

    YanıtlaSil