17 Ağustos 2013 Cumartesi

kremalı fırın patates

Hem et yemeklerinin yanında hemde çay saatlerinde ikram edebileceğiniz pratik bir salata.


Malzemeler:
  • 6 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı süt
  • yarım paket krema 
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • tuz 
  • karabiber
Üzerine:
  • kaşar peyniri rendesi
  • pul biber
Yapılışı:


Önce yayvan bir tencerenin tabanına ikiye kesilmiş sarımsak dilimleri sürülür. Patatesler soyulur ve halka halka dilimlenir. Patatesler tencereye yan yana dizilir. Üzerine kalan sarımsak dilimlenir. Tuz ve karabiber serpilir. Süt ve çiğ krema dökülür. Üstüne tereyağı parça parça konulur. Ocağa alınarak kısık ateşte patatesler yarı yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra patatesler sosuyla birlikte fırın tepsisine alınır. 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz üzerine kaşar peyniri  rendesi ve pul biber serpilir.
(Daha önce krema kullanmayanlar için not: Marketlerde karton kutularda satılıyor.)










Diğer fırın yemekleri tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder