Çay saatleri için aynı hamurdan iki farklı lezzet elde edebileceğiniz bir tarif
Hamuru İçin:
- 2 yumurta
- yarım paket margarin (yumuşak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 6 çorba kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
Birinci Çeşit İçin:
- beyaz peynir
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 2 çorba kaşığı biber salçası
- ceviz (iri dövülmüş)
- karabiber
- pul biber
- kekik
- zeytin ezmesi
- 1 yumurta akı
- kekik
Hamur malzemeleri yoğrulur ve hamur iki eşit parçaya ayrılır. Bu iki hamurda merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açılır. İçi hazırlanır. Bir kasede beyaz peynir, salçalar, ceviz ve baharatlar iyice karıştırılır. Birinci hamurun üstüne peynirli salçalı harç sürülür. Diğer hamura zeytin ezmesi sürülür. İkisi de rulo sarılarak kolay kesilebilmesi için dolapta biraz dinlendirilir. Daha sonra dolaptan alınarak iki parmak kalınlığında dilimlenir. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üstlerine yumurta akı ve kekik karışımı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder