25 Ağustos 2013 Pazar

haşhaşlı revani






Malzemeler: 

Hamuru İçin: 

  • 3 yumurta 
  • 1 su bardağı şeker 
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı sıvı yağ 
  • 1 su bardağı irmik 
  • 2 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 
  • yarım su bardağı mavi haşhaş tohumu 
Şerbeti İçin: 
  • 1.5 su bardağı şeker 
  • 2 su bardağı su 
Üzeri İçin: 
  • 1 poşet toz krem şanti 
  • 1 su bardağı süt 
Süslemek İçin: 
  • dövülmüş ceviz 
Yapılışı:


Önce şerbeti ocakta kaynatılarak ılınması beklenir. Bu arada hamur malzemeleri sırasıyla bir kasede çırpılır. En son haşhaş tohumu eklenerek diğer malzemelerle karıştırılır. Yağlanıp un serpilmiş tepsiye dökülerek 180 dereceli fırında pişirilir. Kek ılıkken ılık şerbeti üstüne gezdirilir. Toz krem şanti ve süt mikserle çırpılır. Soğumuş olan tatlının üstü kaplanır. Dövülmüş ceviz serpilerek üstü süslenir. 





Diğer tatlı tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.

2 yorum: