Pirinçle yapılan dolmalara alternatif olabilecek ve çay saatlerinde de sunulabilen kırmızı biber sevenler için değişik bir lezzet.
- 4 adet közlenmiş kapya biber ( kırmızı biber)
- 2 patlıcan
- 1 - 2 çorba kaşığı ceviz (iri dövülmüş)
- 2 adet domates rendesi
- 1 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- tuz
- karabiber
- sıvı yağ
- sarımsaklı yoğurt
- maydanoz (kıyılmış)
- pul biber
Patlıcanlar alacalı soyulur. Zar büyüklüğünde doğranır ve acısının çıkması için tuzlu suda birkaç dakika bekletilir. Daha sonra yıkanır, suyu sıkılır ve kurulanarak kızgın sıvı yağda kızartılır. Havlu üzerine alınır. Ayrı bir yerde 1 çorba kaşığı sıvı yağda domates rendesi ve sarımsak kavrulur. Bir kasede kızarmış patlıcanlar, domates rendesi ve ceviz karıştırılır. Közlenmiş ve kabuğu soyulmuş kırmızı biberlerin içi bu harç ile doldurulur. Üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Kıyılmış maydanoz ve pul biber serpilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder